SE JOACĂ CU PROPRIA VIAȚĂ. Sancțiuni pentru șoferii care nu opresc la calea ferată

După ce în Maramureș au avut loc recent două incidente în care autovehicule au fost lovite de tren, din cauza neatenției șoferilor, polițiștii din județ au demarat o acțiune de conștientizare, dar și de sancționare a conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație la trecerile de cale ferată. Peste 20 de șoferi au fost amendați, iar unii au rămas fără certificatele de înmatriculare.

”Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Maramureș au acționat pentru prevenirea și combaterea nerespectării regulilor de circulație în zona trecerilor la nivel cu calea ferată de pe raza de competență. Acțiunea a urmărit reducerea riscului rutier la 14 treceri la nivel cu care ferată. Neregulile constate au fost sancționate, astfel au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 4.000 de lei.
Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 2 certificate de înmatriculare, respectiv un set de plăcuțe de înmatriculare. Activitatea a avut ca scop conștientizarea de către participanții la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere și a obligațiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente”, spun oficialii IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA