ȘEDINȚĂ. Discuții despre salariile din Consiliul Județean Maramureș și DGASPC

În ultima ședință de Consiliu Județean Maramureș s-a discutat și despre majorările salariale cerute atât pentru angajații instituției, cât și pentru salariații din instituțiile subordonate.

Creșterea veniturilor cu încă 30% ar reprezenta însă o povară financiară mult prea mare pentru administrația județeană, a subliniat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

”Dacă creștem salariile angajaților din cadrul DGASPC Maramureș în special, pentru că ei au formulat plângerile, aruncăm în aer bugetul Consiliului Județean de tot. Nu avem nicio șansă să finalizam anul acesta cu bine. Atunci avem două variante. Dacă se va câștiga procesul, pentru că cel mai probabil se va ajunge la proces în urma acestor plângeri prealabile și trebuie să dăm 30% în plus, asta înseamnă încă 12 milioane de lei doar la Consiliul Județean, nu vorbim și de DGASPC unde vorbim de câteva zeci de milioane de lei, atunci ori mergem acasă, ori reducem cu 50% numărul de angajați, pentru că nu avem altă variantă”, a precizat acesta.

La Consiliu Județean sunt salarii ”foarte, foarte bune”

În plus, potrivit președintelui CJ Maramureș, bugetarii se bucură și acum de salarii foarte bune, în comparație cu mediul privat, spre exemplu.

”Când am discutat cu sindicatele în decembrie și ianuarie, s-a părut că au înțeles și creșterea pe care am făcut-o de aproximativ 30% am crezut că este totuși rezonabilă față de salariile de dinainte. Și salariile din Consiliului Județean și din instituțiile subordonate sunt salarii foarte, foarte bune. La DGASPC este exact aceeași grilă de salarizare ca și la CJ. Dacă este să comparăm salariile de la DFGASPC și cel din mediul privat din Maramureș, atunci raportul ar fi acesta: două salarii de la mediul privat sunt un salariu la DGASPC.

Le propun totuși să-și caute de lucru în privat și să vedem atunci ce salarii vor obține. Să vedem, cei nemulțumiți de grila de salarizare, vor obține măcar jumătate? Poate ne vom gândi la o reorganizare a serviciilor și departamentelor din DGASPC în cele din urmă, pentru că poate ar fi cazul”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

În cele din urmă, aleșii județeni au hotărât ca nivelul salariilor să rămână aceleași și să nu se efectueze majorări salariale.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA