SIGHET. Prinși la furat de lemne, în miez de noapte

Azi-noapte, polițiștii din Sighetu Marmației, împreună cu lucrători ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș și Ocolului Silvic, au desfășurat o acțiune în sistem integrat pe linia combaterii transportului ilegal de material lemnos.
Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au depistat două autoutilitare de teren, încărcate cu material lemnos, în zona denumită „Sub Strungă”.

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat la volanul acestora doi bărbați în vârstă de 29 și 58 de ani, stabilind că nici unul nu deține permis de conducere, iar autovehiculele conduse nu figurează ca fiind înmatriculate sau înregistrate. De asemenea, cei doi nu au putut prezenta documentele de proveniență aferente materialului lemnos.

În urma inventarierii, a fost măsurată în total cantitatea de 2,1 mc material lemnos de esență fag, care a fost confiscat.
Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în valoare de 6.000 de lei. Polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, precizează IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA