ȘOMCUTA. A furat lemnul din care era confecționat un țarc pentru animale

Furtul de lemne nu se face doar din păduri. Unii hoți fură material lemnos de unde apucă, inclusiv cel folosit la ridicarea țarcurilor pentru animale. Polițiștii din Maramureș au efectuat percheziții domiciliare la un bărbat, suspect că ar fi sustras lemn în valoare de circa 10.000 lei. Totul s-a petrecut în Șomcuta Mare și se pare că vinovat ar fi un bărbat din Mogoșești.

”La data de 14 mai 2024, poliţiştii orașului Șomcuta Mare au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, la o adresă din localitatea Mogoșești, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracțiunii de furt.

În fapt, la data de 09 mai a.c, polițiștii din Satulung au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras materialul lemnos din care era confecționat un țarc pentru animale, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10000 de lei. Activitățile specifice desfășurate de polițiști au dus la identificarea unui bărbat de 41 de ani, din Mogoșești, bănuit de comiterea faptei.

În urma percheziției efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunii. Totodată a fost identificată o autoutilitară, care ar fi fost folosită la comiterea infracțiunii, ce a fost lăsată în custodia proprietarului. Activitatea s-a realizat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, arată IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HODJA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA