STAGIU. Elevi din Baia Mare, la formare în capitala Portugaliei

14 elevi ai Colegiului Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare, însoțiți de prof. Mihaela Markovits și prof. Andrei Marin Cionca, au participat, între 12 și 23 februarie, la un stagiu de practică găzduit de Centro de Formação Profissional da Industria Eletronica, Energia, Telecomunicações, e Tecnologias de Informação (CINEL) Lisabona.

Timp de două săptămâni, liceenii băimăreni au bifat 60 de ore de activități practice în cadrul modulului ”Sisteme de operare și aplicații pentru terminalele inteligente”, aflat în curriculumul calificărilor Tehnician operator tehnică de calcul și Tehnician telecomunicații, clasa a XI-a, din domeniul Electronică Automatizări.

”Practic, activitățile de învățare au presupus instalarea sistemelor de operare Windows, Linux, Android, instalarea și configurarea unor instalații specifice pentru fișiere și foldere, pentru internet, precum și aspecte practice legate de instalarea routerelor. La proba de evaluare finală, toți elevii au primit punctaj maxim, testarea practică fiind susținută în fața unei comisii formate din specialiștii de la CINEL. Mai mult, toate rezultatele învățării planificate prin acordul încheiat între Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare și CINEL Lisabona au fost acumulat și validate, ulterior, prin documente de mobilitate Europass”, a subliniat pentru Glasul Maramureșului prof. Mihaela Markovits, coordonatorul proiectui Erasmus+, aprobat spre finanțare în 2023 cu nr. 2023-1-RO01-KA121-VET-000115480.

Stagiul de practică în capitala Portugaliei a fost completat, bineînțeles, de escapade culturale, vizite și excursii la principale obiective din Lisabona și împrejurimi. Totodată, elevii și profesorii băimăreni s-au implicat în activități de ecologizare a mediului.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica