Statistică alarmantă. Doi din cinci copii spun că au fost supuşi cyberbullying-ului

Potrivit unui sondaj realizat de organizația Salvați Copiii, aproape jumătate dintre copii sunt victime ale cyberbullying-ului. Ponderea fetelor care trec prin aceste experiențe este cu 12% mai mare decât a băieților. Cyberbullying-ul are consecințe psiho-sociale pe termen lung.

Doi din cinci copii spun că au fost jigniți sau au primit mesaje supărătoare pe internet, în creștere cu aproximativ 3 puncte procentuale, comparativ cu anul trecut. Cu toate acestea, doar 17% dintre copii admit că au trimis altora astfel de mesaje cu conținut ofensator.
Ponderea fetelor care afirmă că au fost jignite pe internet este cu 12 puncte procentuale mai mare decât a băieților care au avut o astfel de experiență, iar copiii din mediul rural afirmă într-o măsură mai ridicată că au fost jigniți / deranjați pe internet comparativ cu cei din mediul urban, arată datele unei anchete realizate de Salvați Copiii România în luna ianuarie. Organizația atrage atenția că hărțuirea online, cyberbullying-ul, are consecințe socio-emoționale pe termen lung și se adaugă cazurilor de violență fizică din școli.

– 40% dintre copii afirmă că au fost jigniți sau deranjați pe internet, în creștere față de anul trecut;
– Adolescenții/liceenii și fetele afirmă acest lucru într-o măsură semnificativ mai ridicată;
– 77 % dintre copii afirmă că petrec cel puțin 3 ore zilnic, pe internet; fetele afirmă într-o măsură semnificativ mai ridicată că petrec peste 6 ore online, comparativ cu băieții.
– În 2022, numărul de sesizări primite la linia de raportare esc_ABUZ a fost de 8.804, dintre care
6.092 cu conținut dăunător ilegal, 5.686 afișând imagini sau materiale înfățișând abuz sexual
asupra copiilor.

cm
cm