TERMINAL NOU. Comisarul european Adina Vălean, în vizită la șantierul Aeroportului Maramureș

Noul terminal de pasageri de la Aeroportul Internațional Maramureș va fi finalizat și funcțional până la jumătatea acestui an. Anunțul a fost făcut de Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, în contextul vizitei comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, pe șantierul de la aeroport.

”Nu se întâmplă des ca un comisar pentru transporturi din Comisia Europeană să vină să vadă cum dezvoltă Maramureșul președintele Consiliului Județean, din fonduri europene. Am invitat-o pe doamna Adina Ioana Vălean la o vizită pe șantierul de la aeroport pentru a avea o imagine concretă a investițiilor pe care le implementăm, pe lângă discuțiile cu colegii din administrația județului și primari din teritoriu”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Administrația județeană a expus comisarului european portofoliul de proiecte generat de bani europeni, în valoare de 2 miliarde de euro și aflat în diverse stadii de implementare. Doar la Aeroportul Internațional Maramureș a fost atrasă suma de peste 200 milioane de lei, bani europeni.

”Finalizarea celor trei proiecte majore pe care le implementăm aici, construirea terminalului de pasageri, a remizei PSI (prevenire și stingere a incendiilor), a drumurilor perimetrale, care sunt realizate în proporție de 50% și dotarea cu echipamente specifice pentru creșterea gradului de siguranță vor crea cadrul necesar pentru dezvoltarea acestui obiectiv important pentru Maramureș”, a adăugat Ionel Bogdan.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Maramureș, în această perioadă se lucrează intens în interiorul clădirii. Zilele trecute au fost montate scările rulante, iar la etajul întâi se fac deja compartimentările interioare. Mai mult, se monolitizează scările, se montează peretele cortină, din sticlă, în zona de est a clădirii. Se înalță structura metalică pe zona vest, iar apoi va începe montajul panourilor sandwich, apoi vor intra cu lucrări instalatorii și electricienii.

”Am achiziționat deja 37 de echipamente noi, care au rolul de a garanta securitatea pasagerilor și de a crește gradul de siguranță aeroportuară. Valoarea totală a echipamentelor este de 54,6 milioane de lei”, a mai punctat Ionel Bogdan.

Maria STOICA

 

Maria Stoica
Maria Stoica