TRAFIC DROGURI. Gările și trenurile din Maramureș, luate la control de polițiști

O amplă acțiune de control a gărilor din Maramureș a avut loc vineri, 19 ianuarie. Polițiștii, alături de jandarmi și reprezentanți ai Centrului Antidrog, au efectuat verificări pe linia combaterii consumului și traficului de droguri în stațiile CF, dar și în mai multe trenuri. Călătorii au avut chiar ocazia de a testa pe pielea lor efectele negative ale consumului excesiv de alcool sau de substanțe interzise, prin purtarea unor ochelari speciali.

”Vineri, 19.01.2024, în cadrul unei acțiuni coordonate de către Biroul de Poliție Transporturi Maramureș, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș au desfășurat activități menite să prevină consumul și traficul de droguri.

În cadrul acestei acțiuni, s-au efectuat controale și legitimări în 8 stații CF și 15 trenuri, în special pe rutele feroviare frecventate de tineri și elevi. Prin aceste demersuri, s-a urmărit identificarea potențialelor cazuri de consum sau trafic de substanțe interzise. De asemenea, au fost transmise informații esențiale cu privire la riscurile și consecințele asociate consumului, deținerii și administrării ilegale de droguri, subliniind impactul acestora asupra indivizilor și comunităților.

Doritorii au avut ocazia de a experimenta aceste stări cu ajutorul ochelarilor speciali, care simulează efectele induse de consumul de alcool şi droguri. Totodată, pentru neregulile constatate au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale în valoare totală de 860 de lei”, anunță IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA