Un angajat la stat și-a dat demisia pentru că primea prea mulți bani și nu făcea nimic

Ciprian Tișea, un consilier de la cabinetul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău, și-a dat demisia în semn de protest fiindcă NU avea nimic de muncă în toată perioada în care a fost angajat. Și pentru care a fost plătit cu 6.500 de lei/lunar!

Cazul a fost dezvăluit de site-ul PresaSM.

Acesta s-a confesat că timp de CINCI luni nu i s-a solicitat să presteze NICIO muncă, activitatea constând în simpla prezență la locul de muncă. Mai mult, acesta le-a spus apropiaților că în fiecare zi îi cerea vicepreședintelui de lucru, dar nu ar fi avut ce să îi ofere. Motivul demisiei: un act de onoare, să nu primească mii de lei lunar fără să facă absolut nimic.

Mai mult, conform sursei citate, în incinta unor birouri din Consiliul Județean era un veritabil ”dolce far niente”, în care doar se râdea, fără să se muncească: ”în antecamera vicepreședinților Consiliului Județean, caracterizată de râsete, țipete, atmosferă de clacă, stand-up comedy. Inclusiv domnul vicepreședinte Oliviu Buzgău le-a atras atenția doamnelor din birou de nenumărate ori asupra acestui aspect. Eu nu am participat la astfel de comportamente și nici nu doresc să ajung să fiu asociat cu o astfel de conduită într-o instituție publică”.

De asemenea, potrivit documentului, se fuma fără nicio problemă în spațiile închise: ”Am atras atenția de nenumărate ori colegilor de la cabinet să nu se fumeze în biroul consilierilor, însă mi-am atras doar reproșuri și intrigile acestora, fără a-mi respecta solicitarea și implicit legea care intezice acest lucru”.

După toate aceste situații incredibile pentru cea mai importantă instituție din județul Satu Mare, Ciprian Tișea și-a dat demisia: ”Așa cum am arătat mai sus, demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toți cei care constată nereguli în administrația publică locală au obligația să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică. (…) Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului”.

foto arhivă CNN

Mihai Roman

cm
cm