VADU IZEI. Anvelope uzate incendiate

Garda de Mediu Maramureș trage un semnal de alarmă cu privire la unele practici făcute de maramureșenii care cred că pot incendia orice, oricum. Astfel, urmare a semnalării faptului că în comuna Vadu Izei pe drumul de acces la râul Mara sunt depozitate anvelope uzate probabil pregătite pntru incendiere, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș a efectuat recent o verificare a amplasamentului, constatându-se că pe o suprafata de aproximativ 100 mp sunt urme de fumegare rezultate de la arderea deseurilor de tip cauciuc.
„În conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, gestionarea deșeurilor trebuie să se realizeze fără a pune în pericol sănătatea populației și fără a dăuna mediului, în special fără a genera riscuri de contaminare pentru aer, apă, sol, faună sau floră, fără a crea disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor și fără a afecta negativ peisajul sau zonele de interes special. Se interzice incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect. Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte atunci când cantitatea sau impactul asupra mediului ori asupra vieții, integrității corporale sau sănătății persoanelor nu poate fi neglijată – incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect;
Având în vedere cele constatate Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș a sesizat organele de cercetare penală, pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate pentru săvârșirea infracțiunii menționate anterior.
ATENTIONĂM asupra faptului că: In cazul sesizării unor actiuni prealabile de încălcare a legislatiei de mediu cu consecințe iminente asupra factorilor de mediu APELATI SERVICIUL UNIC DE URGENTA 112 PENTRU INTERVENTIE RAPIDA !!!!!!
Mentionam faptul că Garda Națională de Mediu nu este instituție de intervenție, nu detine DISPECERAT PROPRIU, suntem notificati in caz de POLUARE ACCIDENTALĂ doar prin SERVICIUL UNIC DE URGENȚĂ 112 !!”, arată Garda de Mediu Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA