VIITORUL VIȘEULUI DE SUS: Regenerare Urbană pentru o Comunitate Modernă și Dinamică

Conducerea Primăriei Vișeu de Sus prezintă un amplu proiect de regenerare urbană, care are drept scop revitalizarea spațiilor publice.
”Suntem dedicați transformării orașului nostru într-un model de modernism și sustenabilitate printr-un amplu proiect de regenerare urbană. Acest proiect inovator are scopul de a revitaliza și reconfigura spațiile publice pentru a crea un mediu urban plăcut, funcțional și accesibil tuturor cetățenilor.
Avem 5 proiecte mature (nu doar la fază de idei sau planuri de viitor) în valoare cumulată de peste 25 de milioane de euro, care vor schimba fața orașului nostru, atât în zonele centrale, cât și piețe agroalimentare și parcul central al orașului.
Infrastructură Modernă și Estetică
În cadrul acestui proiect, toate cablurile aeriene vor fi mutate în subteran, eliminând stâlpii inestetici care afectează peisajul urban. Această schimbare nu doar că va îmbunătăți estetica orașului, dar va contribui și la siguranța și durabilitatea infrastructurii.
Piațete și Zone Pietonale
Ne propunem să creăm piațete și zone pietonale atractive, unde locuitorii și turiștii se pot plimba în siguranță și confort. Aceste spații vor deveni puncte de întâlnire și socializare, promovând un stil de viață activ și sănătos.
Fântâni Arteziene și Spații Verzi
Pentru a înfrumuseța și mai mult orașul, vom instala fântâni arteziene moderne, care vor oferi o notă de eleganță și vor crea o atmosferă plăcută în zonele publice. De asemenea, vom extinde și îmbunătăți spațiile verzi, asigurându-ne că Vișeu de Sus devine un oraș mai verde și mai prietenos cu mediul.
Mobilitate Urbană și Accesibilitate
Un alt aspect esențial al regenerării urbane este îmbunătățirea mobilității urbane. Vom dezvolta infrastructura pentru bicicliști și pietoni, facilitând accesul facil și sigur în toate zonele orașului. De asemenea, vom optimiza transportul public pentru a răspunde nevoilor locuitorilor noștri.
Viitor Sustenabil și Inovator
Acest proiect de regenerare urbană reprezintă un angajament ferm al Primăriei Vișeu de Sus pentru un viitor sustenabil și inovator. Prin aceste măsuri, ne dorim să creăm un oraș care să răspundă nevoilor actuale și viitoare ale comunității, asigurând o calitate superioară a vieții pentru toți cetățenii”, a declarat Coman Vasile, primarul orașului Vișeu de Sus.
(P)
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA