VIOLENȚĂ DOMESTICĂ. Numeroase victime aleg să rămână la ”mila” agresorului, în Maramureș

Pe parcursul anului trecut, polițiștii din Maramureș au intervenit la câteva mii de cazuri de violență domestică. Cu toate că de multe ori situația o impunea, victimele agresiunii nu au dorit emiterea unui ordin de protecție, arată oficialii IPJ Maramureș.

”În anul de referință, polițiștii maramureșeni au fost solicitați prin S.N.U.A.U. 112 să intervină la aproximativ 2.400 de cazuri de violență domestică. După completarea de către polițiști a formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că în majoritatea cazurilor nu exista un risc iminent, iar în jumătate din cazurile cu risc iminent, victima a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Astfel, în perioada de referinţă din ordinele de protecție provizorii emise de polițiști 84,55% au fost confirmate de procurori și 48,40% au fost ulterior transformate de instanţele judecătoreşti în ordine de protecție. Referitor la nerespectarea ordinelor de protecţie, au fost sesizate 70 de infracţiuni, cu 3 mai multe față de anul 2022”, precizează reprezentanții instituției.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA