VIȘEU DE SUS. Fost dascăl a împlinit onorabila vârstă de 90 de ani

Unul din cei mai longevivi dascăli din Vișeu de Sus și-a serbat ieri ziua de naștere, împlinind onorabila vârstă de 90 de ani. Nicolae Filip a fost profesor de chimie, dar a ocupat și funcția de director a Liceului Teoretic Bogdan Vodă, luptând pentru prestigiul unității de învățământ.
”Am avut bucuria deosebită de a sărbători împlinirea onorabilei vârste de 90 de ani a domnului profesor și director Nicolae Filip, alături de familia dumnealui și de reprezentanți ai Liceului Teoretic Bogdan Vodă. Dascăl de chimie în orașul nostru pentru mai bine de 42 de ani, domnul profesor Nicolae Filip a luptat pentru prestigiul liceului, bucurându-se de nenumărate rezultate frumoase la olimpiade și concursuri școlare, pregătind mulți elevi cărora chimia le-a devenit „meserie”, precum medici, ingineri chimiști sau multe alte profesii de cinste care se obțin cu multă muncă și după o aleasă pregătire.
Pentru o perioadă de 15 ani, a ocupat și funcții de conducere – director sau director adjunct – iar în anul 1996 a „închis catalogul”, bucurându-se de pensie. Un mare iubitor al sportului, în special al tenisului de câmp, domnul profesor Nicolae Filip reprezintă un model demn de urmat, atât ca și cadru didactic, cât și ca om, fiind apreciat de foarte multă lume pentru profesionalismul său. La mulți ani, domnule profesor! Să vă dea Dumnezeu multă sănătate și o viață frumoasă în continuare, să vă bucurați de familie și de toți cei dragi dumneavoastră!”, a transmis Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus.
Ana-Maria HOJDA
(P)
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA