VIȘEU DE SUS. Grădinița ”Țipțerai” intră în reabilitare

În Vișeu de Sus s-a dat startul lucrărilor la alte două obiective importante. Este vorba de Grădinița ”Țipțerai”  și a unui bloc situat pe strada 22 Decembrie, anunță conducerea primăriei.
”Continuăm cu alte două obiective finanțate de această dată prin PNRR – Componenta 10 și Componenta 5 – la care firmele de construcții au dat startul. Grădinița nr. 2 sau Grădinița ”Țipțerai” – strada. 9 Mai – Lucrările de renovare energetică cuprind, în principal, reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii (refacere termosistem, înlocuire tâmplărie PVC, refacere șarpantă), reabilitarea termică a sistemelor de încălzire și de apă caldă de consum, reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat, sisteme alternative de producere a energiei și alte lucrări accesorii.
Bloc C8, str. 22 Decembrie – principalele lucrări sunt cele de înlocuire și refacere a șarpantei, refacere coșuri de fum, schimbare tâmplărie PVC la toate apartamentele și construirea unui sistem termoizolant care va conduce la reducerea semnificativă a cheltuielilor pentru încălzire. Toate aceste proiecte, menite să îmbunătățească conditiile de învătare-predare și de viața, proiecte care au fost depuse EXCLUSIV online) sunt finanțate prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) și nu prin alte măsuri de finanțare sau apeluri de proiecte, acestea fiind 100% eligibile”, a declarat Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus.
Ana-Maria HOJDA
(P)
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA