VOLEI. MASCULIN. Un francez și un brazilian de la Știința Explorări, printre jucătorii etapei

În campionatul național de volei masculin a fost o etapă nebună, cu partide extrem de spectaculoase. Rapid a dat lovitura în Ștefan cel Mare și a învins Dinamo, iar campioana Arcada Galați și-a luat revanșa cu Corona Brașov. Știința Baia Mare a trecut, după o pauză de 10 ani, de SCM Zalău, în deplasare, și speră să prindă acum ultimul loc din play-off. Steaua a câștigat și ea disputa cu SCM U Craiova, cu oltenii ratând patru mingi de set în decisiv, scrie site-ul https://www.stiintaexplorari.ro/

O etapă în care toți cei șapte jucători ai etapei sunt ”stranieri”. O multinațională formată din doi iranieni, doi francezi și câte un maghiar, brazilian și slovac. Antrenorul rundei este însă selecționerul României, Sergiu Stancu.

Extremă: NICOLAS MARECHAL (Rapid București). Piesă de rezistență împotriva celor de la Dinamo, francezul a avut cifre foarte bune. 14 puncte, cu un procentaj în atac de 67%. Și în preluare a funcționat ireproșabil: 67% recepție pozitivă și 44% excelentă.

Centru: SIMON KRAJCOVIC (Steaua București). Steliștii au trecut greu de SCM U Craiova, 3-2, au suferit mult pe final. Slovacul e unul dintre jucătorii care au ieșit în evidență. A reușit 8 puncte, dintre care 3 blocaje. A avut 62% procentaj în atac.

Opus: AMIR GHAFOUR (Rapid București). Au bătut Dinamo, în Ștefan cel Mare, cu 3-0, iar iranianul a fost practic, de neoprit. A pus în teren toate mingile de care a beneficiat. 17 puncte, dintre care doi ași și un blocaj, 78% procentaj de reușită la mingile din atac.

Coordonator: JAVAD KARIMI (Arcada Galați). Încă o dată creierul echipei campioane, Javad a oferit cele mai bune pase coechipierilor. Și-a trecut în cont și patru puncte. A servit foarte bine, reușind și doi ași.

Centru: PEDRO DA SILVA SANTOS (Știința Baia Mare). A doua etapă consecutiv în echipa etapei, brazilianul a contribuit din plin la succesul de la Zalău, 3-0. 7 puncte în contul său, dintre care 4 blocaje. 60% procentajul mingilor din atac.

Extremă: ROLAND GERGYE (Arcada Galați). Jucătorul maghiar a fost foarte eficient. A reușit 16 puncte în cele trei seturi, cu un procentaj de 71% în atac. A pus tunurile pe brașoveni și la serviciu, contabilizând 4 ași. Pe preluare, a avut 64% recepție pozitivă și 21% recepție excelentă.

Libero: PIERRE BOULEAU (Știința Baia Mare). Din nou a dat siguranță echipei sale. A avut o preluare foarte bună, cu 62% recepție pozitivă și 31% excelentă. Francezul este a treia oară în echipa etapei în acest sezon.

Antrenor: SERGIU STANCU (Arcada Galați). Arcada și-a luat revanșa după înfrângerea din tur. Tehnicianul gălățenilor a pregătit excelent disputa, a anihilat piesele importante ale ardelenilor, iar campionii au închis disputa în trei seturi. Galațiul are acum șanse la primul loc la finalul sezonului regulat, fiind doar la mâna lor.

(Sursa: FR Volei, stiintaexplorari.ro)

GlasulMM
GlasulMM