Vremea în noiembrie. Cum vom sta cu precipitațiile

Sezonul ninsorilor a început deja. E adevărat că deocamdată sunt ninsori doar în zona înaltă a județului, însă din luna noiembrie ne putem aștepta la fulguieli și în zona Cavnic sau Pasul Gutâi. Iar șoferii trebuie să fie pregătiți pentru sezonul de iarnă.

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. În săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023, meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Însă regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar și deficitar în cele sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

„Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023 – temperatura medie aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023 – Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre excedent în cea mai mare parte a țării”, arată ANM.

Marcel ȘERBAN

dh
dh