ZIUA ALEGERILOR. Peste 1.200 de jandarmi, polițiști sau pompieri, mobilizați în Maramureș

Angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Maramureș sunt pregătiți pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și pentru autoritățile administrației publice locale din data de 9 iunie 2024.
Măsurile luate urmăresc buna derulare a procesului electoral, efectivele din teren fiind pregătite să intervină prompt, conform competențelor legale, atât pentru a preveni orice abatere de la normele legale în vigoare, cât și pentru a soluționa cu celeritate eventualele sesizări ale cetățenilor.
Duminică, 9 iunie 2024, peste 1200 angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, respectiv 600 poliţişti, 300 jandarmi, 245 polițiști de frontieră, 128 pompieri din județul Maramureș vor fi mobilizați pentru a menține ordinea și siguranța publică și pentru a asigura măsurile de protecție a secțiilor de vot.
Totodată, vor fi pregătite echipe pentru intervenția rapidă și cercetarea incidentelor electorale.
Suplimentar, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru prevenirea unor evenimente negative pe fondul aglomerărilor de persoane.
De asemenea, se va organiza o acțiune pentru verificarea modului de realizare a transportului de persoane.
Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public.
CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN MARAMUREȘ
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA