ZIUA CĂRȚII PENTRU COPII. Polițiștii au încurajat cititul în Ulmeni

Aproximativ 500 de elevi ai mai multor unități de învățământ, au răspuns „prezent” invitației polițiștilor din Ulmeni și au ajuns la întâlnirea organizată astăzi special pentru ei, la sala sporturilor din oraș. Dorința copiilor, indiferent de vârstă, fost aceeași: de a interacționa cu polițiștii și a cunoaște o parte din tehnica cu care aceștia acționează.

”Astfel, copiii au avut posibilitatea să-i cunoască pe luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pe polițiștii Serviciului Criminalistic, Serviciului Rutier și Biroului Siguranță Școlară. Bineînțeles că nu a lipsit nici patrupedul Vis, care, obișnuit cu copiii, a fost încântat de zâmbetele primite.

Și pentru că a fost 𝑍𝑖𝑢𝑎 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ 𝑎 𝐶𝑎̆𝑟𝑡̦𝑖𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝐶𝑜𝑝𝑖𝑖, polițiștii au oferit o carte unei eleve iubitoare de lectură. Se spune că diferența dintre cine suntem acum și cine o să fim peste cinci ani este dată atât de oamenii pe care îi cunoaștem, cât și de cărțile pe care le citim.

Prezența într-un număr atât de mare a copiilor i-a făcut pe polițiști să simtă că munca lor este valoroasă. Întâlnirea s-a încheiat cu promisiunea polițiștilor că vor ține mereu aproape de copii și că vor organiza cu consecvență astfel de activități”, au precizat oficialii IPJ Maramureș.

 

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA