100.000 de tineri din România vor beneficia de reduceri prin cardul european

Tinerii români vor beneficia de reduceri la transport, cazare, evenimente culturale și sportive sau la marile lanțuri de magazine prin cardul european pentru tineret.

”Am prezentat și susținut, în ședința de Guvern, documentul prin care România va adera la acordul parțial pentru mobilitatea tinerilor prin intermediul cardului european pentru tineret și va face parte din Asociația Europeană a Cardurilor de Tineret sau EYCA așa cum este cunoscută în rândul tinerilor. Proiectul a fost adoptat și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va fi, de acum, instituția responsabilă cu dezvoltarea și implementarea Cardului European de Tineret în România”, anunță Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

După acest pas, se vor putea elibera primele carduri europene pentru tineret, gratuit, chiar din această primăvară.

Tinerii cu vârsta între 14 și 35 de ani vor putea beneficia gratuit de acest card care oferă beneficii și reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee. La nivelul european, peste 6 milioane de tineri se bucură acum de aceste beneficii. În Europa, cele mai multe carduri sunt emise în Spania, Italia sau Ungaria.

Împreună cu reprezentanții EYCA, s-a estimat faptul că aproape 100.000 de tineri vor beneficia de acest card în România.

mg
mg