18 APRILIE: ZIUA Z pentru Cătălin Cherecheș

În data de 5 aprilie 2024, un complet format din judecatoarele Simina Corlățeanu și Simona Trestian de la Curtea de Apel Cluj au admis în principiu contestația în anulare, în  dosarul nr. 1176/33/2023, în care fostul edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în noiembrie 2023. Completul se va pronunța în acest caz joi, 18 aprilie 2024.

Avocatul Răzvan Doseanu reclamă că ex-primarul a fost condamnat pentru luare de mită în legatură cu două fapte pentru care a intervenit prescripția răspunderii penale: în martie 2023, pentru prima fapta și la începutul lunii noiembrie 2023, pentru cea de-a doua, potrivit luju.ro.

În opinia avocatului, fapta era deja prescrisă în 24 noiembrie 2023, când condamnarea a fost pronunțată de către judecatoarele Georgiana-Rodica Farcaă-Hingan și Monica-Ioana Sortan de la CA Cluj. Motivul îl constituie faptul că termenul de prescripție trebuie calculat de la momentul pretinderii mitei, nu de la momentul primirii ei efective, argumentează Răzvan Doseanu.

GlasulMM
GlasulMM