CONTROALE GATERE. Tăierile ilegale din păduri, în atenția poliției din Maramureș

Tăierile ilegale de lemn continuă să fie o problemă și în Maramureș, iar autoritățile încearcă cumva să combată aceste infracțiuni. Asta fiindcă combaterea delictelor silvice rămâne prioritatea polițiștilor maramureșeni, tocmai de aceea fiind intensificate activitățile de verificare și control, în urma cărora au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 54.000 de lei și a fost confiscată cantitatea de 104,382 mc materiale lemnoase.
„Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică au fost angrenați, în acest weekend ,în ample activități de prevenire şi combatere a faptelor ilegale din domeniul silvic. Activitățile desfășurate au vizat verificarea modului în care operatorii economici din domeniu respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase. Astfel, polițiștii au efectuat controale pe linia transporturilor de materiale lemnoase pe raza judeţului, pentru depistarea persoanelor care efectuează ilegal transport de material lemnos.
Pentru abaterile de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, polițiștii au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus confiscarea a 104,382 mc materiale lemnoase, în valoare de aproximativ 20.000 de lei.  Activitățile de verificare și control au fost realizate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Silvice Maramureș”, arată IPJ Maramureș.
Marcel ȘERBAN
dh
dh