700 DE ȘANSE SĂ DEVII JANDARM. Mai sunt 5 zile de înscrieri

Jandarmeria Maramureș derulează, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară în Jandarmeria Română. Până pe data de 14 mai  2024, se poate depune cererea-tip de înscriere, exclusiv în format electronic, doar pe adresa: resurse.umane@jandarmeriamaramures.ro, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Au fost scoase la concurs un număr de 700 de locuri la școlile militare de subofițeri jandarmi de la Drăgășani și de la Fălticeni”, precizează reprezentanții IJJ Maramureș, într-un comunicat de presă.

După depunerea cererii de înscriere, se constituie dosarele de recrutare care se depun personal și în volum complet, până pe data de 21 mai 2024., la sediul Jandarmeriei Maramureș din Baia Mare, bulevardul Unirii, nr.34. Probele de concurs sunt compuse din proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice. Proba de evaluare a performanței fizice este eliminatorie și se susține în perioada 25 -31 mai 2024, indiferent de unitatea de învățământ pentru care au  optat candidații.

 Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 15 iunie 2024, la unitățile de învățământ pentru care au optat candidații și va consta în rezolvarea unui test grilă cu subiecte din mai multe domenii conform tematicii și bibliografiei afișate pe siteurile unităților de învățământ http://www.scoaladragasani.ro/ sau https://www.jandarmeriafalticeni.ro/. Participă la această probă doar candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice. Evaluarea psihologică a candidaților se va realiza conform unei planificări ce va fi comunicată ulterior pe pagina de internet https://www.jandarmeriamaramures.ro/.

Examinarea medicală se desfășoară în perioada 19 iunie– 12 iulie 2024 pentru candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale. Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie 2024.

Pentru multe informații, accesați site-ul nostru https://www.jandarmeriamaramures.ro/ sau sunați la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș, din Baia Mare, la numărul de telefon 0262/277.779 interior 24557 sau 24535 (Serviciul Resurse Umane), zilnic de luni până vineri, între orele 09.00 – 15.00.

De asemenea, vă informăm că specialiști din cadrul serviciului Resurse Umane vor fi prezenți în acest weekend la competițiile sportive din Baia Mare și vor sta la dispoziția tinerilor pentru a-i consilia și îndruma cu privire la înscrierea pentru școlile de subofițeri jandarmi.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA