ACȚIUNE ÎN TRAFIC – Șoferii maramureșeni au primit căști handsfree de la polițiști

În zilele de 22, respectiv 23 decembrie, polițiștii rutieri maramureșeni au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire, în cadrul campaniei naționale de educație rutieră privind neatenția la volan. „Această campanie își propune să le reamintească șoferilor riscurile cu care se confruntă atunci când utilizează telefonul mobil la volan, când consumă alimente și lichide, ori folosesc ecranele digitale din mașină. Obiectivul general al campaniei este reprezentat de creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea participanților la trafic„, transmite Poliția Romană.

Campanie privindd neatentia la volan

IPJ Maramureș precizează că în cadrul activităților desfășurate, polițiștii din județ au distribuit șoferilor pliante cu sfaturi preventive, precum și căști tip handsfree, pentru a încuraja participanții la trafic să repecte regulile de circulație și să conștientizeze consecințele neatenției la volan. Asta fiindcă utilizarea telefonului fără funcția „mâini libere” crește riscul de a fi implicat într-un accident de circulație.

„Fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm pericolele din trafic la care ne expunem dacă încălcăm regulile de circulație și astfel, să fim mult mai responsabili și atenți atunci când luăm anumite decizii, atât în calitate de conducători auto, cât și în calitate de pietoni. Potrivit unui studiu recent, realizat la nivel european, aproape o treime dintre șoferi recunosc că țin telefonul în mână și vorbesc la el în timp ce sunt la volan”, precizează IPJ Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh