ACȚIUNI PREVENTIVE – Polițiștii, discuții la o școală din Băsești

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat ieri, 25 ianuarie, activități preventive la Școala Gimnazială din Băsești, ocazie cu care au fost purtate discuții cu elevii de gimnaziu și din clasele primare, pe tema prevenirii bullying-ului, caracteristicile acestui fenomen, dar și urmările unui astfel de comportament pentru cei implicați fie că sunt victime, agresori sau martori.

„De asemenea, elevilor le-au fost prezentate și materiale video sugestive, având drept scop înțelegerea fenomenului bullying, respectiv să-l recunoască atunci când se manifestă în clasele lor și să caute modalități de gestionare și diminuare a acestuia.
În vederea formării atitudinilor și deprinderilor de comportament pentru prevenirea și combaterea violenței în școli, respectiv a comportamentelor de intimidare (bullying) elevii claselor de gimnaziu s-au exprimat creativ utilizând mijloace artistice și afișe prin care au transmis mesaje de descurajare a violenței fizice și psihologice. Cei prezenți au fost încurajați să adopte un comportament civilizat atât în incinta unităților de învățământ cât și în afara acestora”, arată IPJ Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh