ADI DEȘEURI. Facturile agenților economici au scăzut drastic

Conducerea ADI Deșeuri Maramureș a precizat că facturile agenților economici pentru deșeuri aproape că s-au înjumătățit, înregistrându-se o scădere de 40%. Și populația va simți în curând o scădere a poverii financiare privind gestionarea deșeurilor. Pentru a demonstra acest lucru, oficialii instituției au prezentat două facturi comparative, care arată diferența de preț.
”După delegarea, în februarie, de către ADIGIDM a contractelor de transfer, tratare și depozitare a deșeurilor municipale tarifele serviciului de salubrizare au scăzut simțitor. Primii care au simțit direct acest efect au fost agenții economici. La aceleași cantități generate, un operator economic din Zona 1 de colectare gestionată de ADIGIDM plătește din februarie o factură cu aproximativ 40% mai mică decât în ianuarie (foto).
Pentru populație, costurile cu gestionarea deșeurilor menajere vor fi mai scăzute în perioada februarie-decembrie 2024, pentru cele 31 de UAT din Zona 1 de colectare, cu peste 6 milioane de lei. Acestei sume i se va adăuga, din 1 mai, încă 1 milion de lei, ca urmare a gestionării mai eficiente a operațiunilor de tratare”, a declarat Romeo Dobocan, director ADI Deșeuri Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Credit foto: Adi Deșeuri Maramureș/Facebook
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA