SEINI. Orașul aniversează 50 de ani de la inaugurarea Casei de Cultură

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de la inaugurarea Casei de Cultură a Orașului Seini, Primăria Seini organizează o săptămână cultural-artistică cu evenimente deosebite în fiecare zi. ”Vom celebra nu doar istoria și tradițiile noastre, ci și viitorul bogat în cultură și artă pe care îl construim în continuare, dovedindu-ne bogăția diversității noastre culturale”, anunță Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini.

Săptămâna cultural-artistică va debuta sâmbătă, 20 aprilie, cu un spectacol de teatru – ”Piatra de casă”, Teatrul Ararat Baia Mare. Acesta va avea loc de la ora 18, la Casa de Cultură a Orașului Seini.

Duminică, 21 aprilie, de la ora 18, în aceeași locație, este planificat un concert de pricesne și muzică religioasă. Vor participa corurile cultelor religioase din: Seini, Viile Apei, Săbișa.

În 22 aprilie, de Ziua Pământului, în Seini, va avea loc o acțiune de ecologizare, derulată în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol ”Alexiu Berinde” Seini.

Ziua de 23 aprilie aduce în agenda săptămânii o lansare de carte, mai exact a volumului de poezii ”Când înfloresc gândurile”, de Petru Racolța. Aceasta este programată de la ora 16, la Casa Bay. Evenimentul va fi urmat de o prezentare de carte, a volumului de poezie și poeme ”Mesager luminii logosului întemeietor”, de dr. Gheorghe Pop. În aceeași zi, de la ora 18, la Casa de Cultură a Orașului Seini, tinerii din oraș vor susține un spectacol.

Ziua de 24 aprilie va aduce în prim plan, de la ora 12, la Liceul Tehnologic Agricol ”Alexiu Berinde” Seini, o expoziție de artă plastică (fotografii).

Maria STOICA

 

 

Maria Stoica
Maria Stoica