AGENDA evenimentelor culturale

Marți, 21 noiembrie, orele 10.00-12.00, în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene va avea loc lansarea cărții pentru copii „ROGVAIV”, scrisă de Stela Dorina Tîmplaru.

Miercuri, 22 noiembrie, ora 13.00, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș organizează conferința „Expunerea la mediul virtual și consecințele comportamentului adictiv”. Prezintă: Prof. consilier școlar Alina Petrișor.

Joi, 23 noiembrie, ora 13.00, Centrul de Excelență „Porțile Nordului” în colaborare cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” organizează lansarea romanului „Magistra”, de Mihai Ganea, apărut la Editura Transilvania, Baia Mare, 2023. Cu această ocazie, va avea loc o proiecție cu un miniconcert de orgă – sintetizator, compozitor și interpret Mihai Ganea. Vor lua cuvântul: prof. Virginia Paraschiv, conf. univ. dr. Ștefan Vișovan, prof. Felician Pop. Moderator: Gheorghe Mihai Bârlea.

La ora 17.00, va avea loc atelierul de lucru cu tema „CASA ECOLOGICĂ DE LA VIS LA REALITATE”. Evenimentul, aflat la a treia ediție, este inițiat de Asociația Generală a Inginerilor din România – sucursala Maramureș și organizat de către Centrul Universitar Nord din Baia Mare – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca în colaborare cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” – Serviciul Săli de lectură și Asociația Forestierilor din România – filiala Maramureș.

Vineri, 24 noiembrie, ora 13.00, la Fondul Documentar al Academiei Române, moment evocativ „Ion Săsăran – actor al cetății” și expoziție omagială la 90 de ani de la naștere. Sărbătorirea maestrului este organizată la inițiativa domnului Gherasim Solovestru Domide, monograf al marelui actor.

 

GlasulMM
GlasulMM