AGENDA ZILEI: 01 februarie 2024

Au trecut: 32 zile / Au mai ramas: 333 zile

ZIUA DE 01 FEBRUARIE ÎN ISTORIE: În anul 1789,  a fost ales primul președinte al SUA, George Washington. În anul 1884, a fost publicată prima ediție a Oxford English Dictionary. În anul 1914,  intră în funcțiune prima instalație centralizată feroviară din România, pe linia București-Ploiești. În anul 1919, a fost desemnata prima Miss America. În anul 1998, intră în vigoare Convenția europeană pentru protecția minorităților naționale.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfantul Mucenic Trifon.

Greco-catolic: Sf. m. Trifon.

Romano-catolic: Sf. Veridiana, fc.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 3 și 2 grade Celsiul, iar cele minime, între -3 și -2 grade Celsius. Parțial noros.

SOARELE răsare la ora 7.53 si apune la ora 17.25.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.59; Franc elvetian: 5.31; Lira sterlina: 5.82;

MAXIMA ZILEI: Nu conteaza atat de mult ce faci, ci cata dragoste pui in ceea ce faci. (Maria Tereza211)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Folosiți pungi alimentare reutilizabile în loc să luați pungi de plastic din magazin. Dacă totuși trebuie să folosiți aceste pungi, spălați-le și continuați să le refolosiți acasă! (01).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Tot ce este” (de James Salter)

Începutul romanului „Tot ce este” ne prinde la război şi am putea spune că „Tot ce este” e şi un roman de dragoste, dacă n-ar fi mult mai mult de-atît. „Tot ce este” este una din acele cărţi de care nu te poţi desprinde, dar în acelaşi timp ţi-e ciudă c-o să se termine, un roman căruia i-am făcut loc în raftul cu cărţile mele preferate. Un mare roman, ne spune Richard Ford, un roman „destinat să devină parte a cărţilor clasice de la începutul secolului XXI” (The Times).(https://revistagolan.com/)

GlasulMM
GlasulMM