PROIECTE DE LEGI importante pe agenda liberalilor în această sesiune parlamentară

În contextul începerii unei noi sesiuni parlamentare, Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților își propune să susțină proiecte legislative esențiale pentru dezvoltarea și consolidarea României.

Printre obiectivele legislative ale Grupului Parlamentar PNL  se află consolidarea sistemului de pensii prin inițierea unui proiect de lege pentru creșterea plafonului pentru impozitarea pensiilor la 3.000 lei și eliminarea dublei impozitări a acumulărilor la Pilonul II de pensii, în vederea asigurării unui sistem de pensii sustenabil.

Pentru combaterea jocurilor de noroc se vizează eliminarea publicității la jocurile de noroc pentru a opri flagelul păcănelelor și pentru a proteja cetățenii, în special tinerii, de efectele negative ale dependenței de jocurile de noroc.

Protecția tinerilor împotriva consumului de droguri, prin adoptarea măsurilor necesare pentru combaterea consumului de droguri și sprijinirea recuperării psiho-comportamentale și sociale a persoanelor cu dependență, în vederea protejării tinerilor și asigurării unui viitor sănătos pentru aceștia.

Nu în ultimul rând, pentru stimularea absorbției fondurilor europene se are în vedere adoptarea celor mai bune măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor europene, cu accent pe Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

“Grupul Parlamentar PNL va insista pentru transpunerea în lege și adoptarea în procedură de urgență a proiectelor care sunt jaloanele PNRR, pentru a asigura că România beneficiază de fondurile alocate prin acest program crucial pentru dezvoltarea țării. Suntem hotărâți să consolidăm economia și să sprijinim cetățenii. Proiectele noastre reflectă angajamentul nostru față de bunăstarea și progresul României și suntem încrezători că vor întruni majoritatea în Parlament și se vor bucura de sprijinul societății civile”, a declarat deputatul PNL Maramureș, Călin Bota.

GlasulMM
GlasulMM