AGENDA ZILEI: 02 noiembrie 2023

Au trecut: 306 zile / Au mai rămas: 59 zile

ZIUA DE 02 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE: În anul 1789, Adunarea Națională a Revoluției a decretat naționalizarea bunurilor bisericești în Franța. În anul 1886, Oficiul Imperial de Brevete din Germania i-a acordat lui Carl Benz brevetul de automobile. În anul 1955, Revenirea la putere a lui David Ben-Gurion. În anul 1967, Președintele american Lyndon Johnson ține o reuniune secretă cu cei mai de seamă lideri naționali (Bărbații Înțelepți) cărora le cere sfatul în privința atitudinii de adoptat față de refuzul tinerilor de a se mai înrola, protestând astfel împotriva războiului din Vietnam. Cei prezenți au ajuns la concluzia că opinia publică trebuie să primească rapoarte optimiste despre desfășurarea războiului.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Gavriil cel nebun pentru Hristos. Greco-catolic: Sf. m. Achindin, Pegasie, Aftonie, Elpidifor și Anempodist. Romano-catolic: POMENIREA TUTUROR CREDINCIOŞILOR RĂPOSAŢI.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 14-15 grade Celsiul, iar cele minime, între 8-9 grade Celsius. Cer noros.

SOARELE răsare la ora 07.10 si apune la ora 17.06.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.70; Franc elvetian: 5.18; Lira sterlină: 5.71;

MAXIMA ZILEI: In viata nu exista limite… Cu exceptia celor autoimpuse. (Les Brown92)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):Folosiți căni de cafea refolosibile în loc să folosiți căni de cafea de unică folosință când luați cafea to go.(4)

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Trilogia secolului (de Ken Follett).

Trilogia secolului de Ken Follett. Puteți începe cu Căderea uriașilor, primul volum al acestei impresionante serii care surprinde toate evenimentele marcante ale secolului XX, devenite un fundal al evoluției mai multor familii din țări diferite, ale căror destine se vor intersecta. O carte de neratat, merită să fie mult mai cunoscută.

GlasulMM
GlasulMM