AGENDA ZILEI: 03 februarie 2024

Au trecut: 34 zile / Au mai ramas: 331 zile

ZIUA DE 03 FEBRUARIE ÎN ISTORIE: În anul 1957, poetul Ștefan Augustin Doinaș a fost arestat și condamnat de regimul comunist la un an închisoare sub acuzația de „omisiune de denunț”; În anul 1959, Un avion charter care transportă muzicienii Buddy Holly, Ritchie Valens și Bopper Big se prăbușește în apropiere de Clear Lake, Iowa, ucigând toți cei 4 pasageri de la bord, inclusiv pilotul. Mai târziu, tragedia a fost numită Ziua în care muzica a murit, popularizată în piesa „American Pie” a lui Don McLean în 1972. În anul 1972, prima zi a viscolului din Iran care a ținut șapte zile și a ucis cel puțin 4.000 de oameni, devenind furtuna de zăpadă cu cel mai mare număr de decese din istorie. În anul 1994, Este lansată naveta spațială „Discovery”, pentru o misiune de opt zile.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfantul si Dreptul Simeon si Sfanta Prorocita Ana.

Greco-catolic: Dreptul Simeon și Profetesa Ana.

Romano-catolic: Preasf. Nume al lui Isus *; Sf. Genoveva, fc.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 4 și 3 grade Celsiul, iar cele minime, între 3 și 2 grade Celsius. Posibil ploaie.

SOARELE răsare la ora 7.50 si apune la ora 17.28.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.60; Franc elvetian: 5.33; Lira sterlina: 5.82;

MAXIMA ZILEI: Daca tu crezi ca nu poti, ai dreptate. Daca tu crezi ca poti, din nou, ai dreptate. (Henry Ford215)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):   Nu cumpărați articole de unică folosință, cum ar fi tacâmurile din plastic, pahare de unică folosință, farfurii, paie etc. Pentru o casa ecologica, folosiți ustensile refolosibile! Consultați postarea mea pentru o listă de materiale plastice de unică folosință pe care ar trebui să le evitați și alternativele lor cu deșeuri zero.(0).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Sălbaticul” (de Guillermo Arriaga)

Cea mai intensă carte din lume! Scenele extrem de dure şi cinematografice despre viaţă, moarte, prietenie, familie, religie, fanatism, nebunie, corupţie, mită, mafie, bani te ţin mereu agitat, chiar dacă avem şi o poveste de dragoste la fel de intensă, dar care nu prea reuşeşte să te relaxeze – şi aici fiind vorba şi de gelozie, şi de iubire patologică, şi de sex sălbatic; totul e intens, agitat & sălbatic în cartea lui Arriaga. Un roman 18+ despre care Santiago Gamboa spune că este „una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit”. (https://revistagolan.com/)

GlasulMM
GlasulMM