AGENDA ZILEI: 03 noiembrie 2023

Au trecut: 307 zile / Au mai rămas: 58 zile

ZIUA DE 03 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE: În anul 1493, Cristofor Columb a descoperit Insula Dominicană din Mareabilor.În anul 1800, a fost inaugurată Casa Albă, reședința președinților americani. În anul 1920, se înființează Școala Politehnică din Timișoara. În 2014, One World Trade Center a fost inaugurat.

SĂRBĂTORI: Men s world day.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfinții Mucenici Achepsima, Iosif și Aitala. Greco-catolic: Sfinții Mucenici Achepsima, Iosif și Aitala. Romano-catolic: Ss. Martin de Porres.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 18-19 grade Celsiul, iar cele minime, între 8-9 grade Celsius. Cer noros.

SOARELE răsare la ora 07.12 si apune la ora 17.05.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.67; Franc elvetian: 5.17; Lira sterlină: 5.69;

MAXIMA ZILEI: Imposibil este un cuvant intanit numai in dictionarele prostilor. (Napoleon94)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Folosiți căni de cafea refolosibile în loc să folosiți căni de cafea de unică folosință când luați cafea to go.(4)

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Luni de fiere (de Pascal Brukner).

Luni de fiere – Pascal Brukner, aflată în orice top de cărți erotice aduce o abordare originală și îndrăzneață asupra relațiilor contemporane, în care sexualitatea ajunge să devoreze cuplul, redus la nevoi primare și înstrăinare.

 

GlasulMM
GlasulMM