VIȘEU DE SUS. Pieton băut, lovit de mașină

Un bărbat de 37 de ani a fost lovit de mașină după ce s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis. Mai mult decât atât, acesta era băut și nici nu s-a asigurat înainte de a trece strada. Victima a fost surprinsă de un autoturism care circula pe D.N. 18, din direcția Vișeu de Sus – Moisei. Pietonul a fost transportat de urgență la spital.

”Traversarea neregulamentară, neatenția și indisciplina duc, din păcate, de cele mai multe ori la accidente. Ieri, 05 mai a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii au intervenit la un accident de circulație produs în Vișeu de Sus. Verificările efectuate au relevat că un bărbat de 37 de ani, care conducea un autoturism pe D.N. 18, din direcția Vișeu de Sus – Moisei, ar fi surprins si accidentat un tânăr de 30 de ani, care s-ar fi angajat în traversarea părții carosabile, prin loc nepermis și fără să se asigure.

În urma producerii accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, iar la testul cu aparatul DrogTest, rezultatul a fost negativ. În cazul pietonului, aparatul etilotest a indicat rezultatul de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările”, arată IPJ Maramureș.

Conducerea instituției atrage atenția pietonilor să respecte regulile de circulație, deoarece se joacă cu propria viață în caz de accident:

Stimați pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor de circulație, vă recomandăm următoarele:
– circulați pe trotuare când se poate sau numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când nu există trotuare;
– traversați drumurile publice prin locurile marcate şi asigurați-vă înainte de a traversa;
– nu folosiți telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversați un drum public, astfel încât să puteți fi atenți la traficul rutier.
– când nu există în apropiere trecere de pietoni, semnalizată sau marcată, traversarea drumurilor publice se face numai pe la colţul intersecţiei, după o asigurare temeinică;
– nu traversaţi drumul în fugă!

 

Ana-Maria HOJDA

Foto arhivă (cu caracter ilustrativ)

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA