AGENDA ZILEI: 08 februarie 2024

Au trecut: 39 zile / Au mai ramas: 327 zile

ZIUA DE 08 FEBRUARIE ÎN ISTORIE: În anul 1859, Intrarea triumfală a lui Alexandru Ioan Cuza în București, după dubla sa alegere ca domn al Principatelor Române. În anul 1860, se emite de către Ion Ghica decretul prin care în administrație și învățământ este adoptat alfabetul latin. În anul 1946,  este dată publicității o notă a guvernului român conținând observațiile acestuia la prevederile Tratatului de pace și se exprimă regretul că nu s-a recunoscut cobeligeranța României. În anul 1990, Consiliul F.S.N. emite Decretul-lege privind pensionarea cu reducere de vârstă a unor categorii de salariați.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfantul Teodor Stratilat; Sfantul Proroc Zaharia.

Greco-catolic: Sf. m. Teodor Stratilat; Sf. pf. Zaharia.

Romano-catolic: Ss. Ieronim Emiliani, călug.; Iosefina Bakhita.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 8 și 9 grade Celsiul, iar cele minime, între 6 și 7 grade Celsius. Plouă.

SOARELE răsare la ora 7.43 si apune la ora 17.36.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.62; Franc elvetian: 5.29; Lira sterlina: 5.83;

MAXIMA ZILEI: Cand vezi ca ai aceeasi parere cu majoritatea, este bine sa mai reflectezi o data. (Mark Twain223)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Cumpărați local cât puteți pentru a vă sprijini fermierii și întreprinderile locale. Cumpărăturile la nivel local vă vor ajuta să vă reduceți amprenta de carbon și, de multe ori, locurile precum piețele fermierilor au ambalaje mici sau deloc(12).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Cea mai mică femeie din lume” (de Clarice Lispector)

Clarice Lispector scrie o proză psihologică, texte care au în prim plan mai ales lumea interioară a femeilor şi relaţiile de familie. Pentru ea cu adevărat contează stările, senzaţiile, emoţiile, experienţele interioare, angoasele, trăirile, la care ajunge cu ajutorul a foarte puţină acţiune în care se implică personajele sale, care mai mult trăiesc şi gîndesc decît acţionează, psihologicul aici fiind mai important decît aventura. Personajele (majoritatea feminine) încearcă din răsputeri să înţeleagă, chiar dacă „cine înţelege dezorganizează”.  (https://revistagolan.com/)

GlasulMM
GlasulMM