AGENDA ZILEI: 1 mai 2024

Au trecut: 121 zile / Au mai rămas: 246 zile

ZIUA DE 1 MAI ÎN ISTORIE: În anul 1707, Anglia s-a unit cu Scoția, sub denumirea de Regatul Marii Britanii. În anul 1776, este fondat Ordinul Iluminaților. În anul 1821, turcii au înnăbușit Revoluția condusă de Tudor Vladimirescu. În anul 1967, Elvis se căsătorește cu Priscilla. În anul 1979, Groelanda devine provincie autonomă a Regatului Danemarcei.

ANIVERSĂRI: Ziua Internaționlă a Muncii.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Prooroc Ieremia;

Greco-catolic: Sfântul Prooroc Ieremia;

Romano-catolic: Ss. Iosif Muncitorul; Ieremia, profet.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 23 și 24 grade Celsiul, iar cele minime, între 12 și 13 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 6.07 si apune la ora 20.38.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.63; Franc elvetian: 5.08; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Daca te gandesti la un dezastru, il vei avea. Apleca-ti mintea catre moarte si vei grabi plecarea ta din aceasta lume. Gandeste pozitiv si stapanitor, cu incredere si credinta, iar viata va deveni mult mai sigura, mai vie in actiuni, mai bogata in realizari si experienta. (Swami Vivekananda) (33)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Conservați apă, oprind robinetul când vă spălați pe dinți, făcând dușuri rapide, economisind apă încălzită etc. (19)

O CARTE PE ZI:  Totul se termină cu noi- Collen Hoover

Uneori, cei care te iubesc te rănesc cel mai tare. Lily Bloom nu a avut întotdeauna o viață ușoară, dar asta nu a oprit-o niciodată să muncească din greu pentru a-și îndeplini țelurile. A evoluat foarte mult: a absolvit liceul, s-a mutat la Boston și și-a început propria afacere. Când Lily îl cunoaște pe Ryle Kincaid, un chipeș neurochirurg, se simte imediat foarte atrasă de el și viața i se schimbă brusc.

Pe măsură ce întrebările legate de noua ei relație o copleșesc, apar și gândurile cu privire la Atlas Corrigan, prima ei iubire, cu care a avut o legătură deosebită. Atunci când Atlas reapare brusc în viața lui Lily, tot ce a clădit împreună cu Ryle amenință să se destrame. (mamadebebelin.com)

GlasulMM
GlasulMM