AGENDA ZILEI: 10 iunie 2024

Au trecut: 161 zile / Au mai rămas: 206 zile

ZIUA DE 10 IUNIE ÎN ISTORIE: În anul 1940, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, Italia declară război Franței și Marii Britanii, Canada declară război Italiei, Norvegia se predă forțelor germane. În anul 1948, are loc, în Grecia, căsătoria dintre regele Mihai I și principesa Ana. În anul 1967, a încetat Războiul celor Șase Zile dintre Israel, Siria, Egipt și Iordania.

ANIVERSARE: Ziua poliției de frontieră.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfântul mucenic Timotei, episcopul Prusiei;

Greco-catolic: Sfântul mucenic Timotei, episcopul Prusiei;

Romano-catolic: Sf. Ioan Dominic, călugăr.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.56; Franc elvețian: 5.13; Lira sterlină: 5.84;

MAXIMA ZILEI: A avea un prieten este mai vital decat a avea un inger. (Nichita Stanescu)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Cateva panouri solare pot acoperi 50% din nevoile de apa calda si de incalzire dintr-o casa.

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Cum să prinzi o cârtiță (de Marc Hamer), de la Librăria Cărturești.

Viața unui hoinar cu o carieră cât se poate de neconvențională: vânător de cârtițe. Aceasta este premisa de la care pornește Marc Hamer în Cum să prinzi o cârtiță, o carte care reunește istoria neașteptată a animalui mic, catifelat și atât de misterios, o meditație profundă asupra conexiunii strânse dintre om și mediul înconjurător și memoriul unei vieți trăite în sânul naturii. Nu lăsa ideea că e o carte despre cârtițe să-ți taie din elan. Scriitura poetică și artistică te va încânta, iar povestea te face să vezi natura cu alți ochi și să apreciezi infinit mai mult fiecare creatură, chiar și pe cele mici, oarbe și care se refugiază în întunericul de sub noi.

 

 

 

 

GlasulMM
GlasulMM