ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

Centrul comunitar ROUA Baia Mare, de pe strada T. Vladimirescu 2B, găzduiește de la ora 10, Cafeneaua mămicilor, un eveniment de socializare gratuit, pentru mămici și bebeluși. Activitatea este facilitată de Ștefana Tirică, facilitator de dezvoltare comunitară, psihoterapeut și mămică de bebeluș, fiind finanțată de Disasters Emergency Committee, cu sprijinul ActionAid și PLAN. Centrul Comunitar ROUA este un spațiu sigur pentru femei și familii din culturi diferite, cu servicii integrate și activități co-create de către Asociația DEIS și Asociația City Makers împreună cu femei românce și ucrainence.

De la ora 17, în Salonul Artelor de la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, Asociația „Oameni buni” organizează vernisajul expoziției de fotografie „On (cool) art” – body painting pe cicatrici oncologice. Expoziția va putea fi vizitată la Salonul Artelor în perioada 5-18 februarie. Invitați: Alina Nistor, președintele Asociației „Oameni buni”, Alina Daczer – reprezentant Asociația „Oameni buni” Baia Mare, conferențiar universitar dr. Adela Nichifor-Boilă, Universitatea de Medicină și Farmacie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, medic șef secție oncologie – Filip Dumitru, Spitalul Județean „Constantin Opriș” Baia Mare, Crina Rus, Sorina Fetche, Christa Scheel – paciente cu boală oncologică.

Tot de la ora 17, la filiala ”Traian” a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, au loc consultații gratuite la biologie. Acestea sunt destinate elevilor din clasa a XII-a, de la liceele cu profil tehnologic, care se pregătesc pentru bacalaureat. Coordonator: prof. Delia Bartha.

Ca în fiecare luni, de la ora 18, ești așteptat la Greenys pentru a armoniza împreună universul interior și exterior. Prin yoga, meditație și tehnici de respirație, participanții vor elibera durerea, agitația, anxietatea, tristețea și vor aduce pace, compasiune, încredere, autenticitate în suflet-minte-corp. Contribuția ta pentru această experiență este pe bază de donație. Donația sugerată este de minim 40 de lei. O parte dintre donații vor fi folosite pentru îndeplinirea misiunii sociale a Asociației ”Suflete Verzi @Greenys” – de a ajuta copii care au mai puțin. Înscrieri cu un mesaj pe whatsapp: Ana: 0770/853.609/ Simon: 0748/590.398.

Fiți pe fază! În perioada 27 februarie – 9 martie, în municipiul Baia Mare, vor fi organizate Târgul Mărțișorului și Târgul de 8 Martie. Acestea se vor desfășura pe bulevardul Unirii, între Hotel Mara şi str. Progresului. Între 27 februarie și 2 martie, vor fi comercializate mărţişoare, flori, produse handmade și alte produse de sezon, iar între 5 și 9 martie se vor comercializa flori, produse handmade și alte produse de sezon, prilejuite de 8 Martie. Operatorii economici interesați să participe pot depune dosarele pentru înscriere la sediul Primăriei Municipiului Baia Mare, str. Gh. Şincai nr. 37, la Serviciul Relații cu Publicul, în perioada 12- 16 februarie (pentru „Târgul de Mărțișor”), respectiv 26 februarie – 1 martie (pentru „Ziua de 8 Martie”). Vânzarea se va face de pe mesele cu pergole, având acoperişul cu logo-ul Municipiului Baia Mare, structuri care vor fi închiriate de către Serviciul Public Ambient Urban.

Maria STOICA

 

 

Maria Stoica
Maria Stoica