AGENDA ZILEI: 11 aprilie 2024

Au trecut: 101 zile / Au mai ramas: 264 zile

ZIUA DE 11 APRILIE ÎN ISTORIE:  În anul 1241, mongolii distrug aproape complet armata maghiară al regelui Bela al IV-lea. În anul 1880, a luat ființă prima direcție a Călor Ferate Române. În anul 1899, Spania cedează Statelor Unite, Porto Rico. În anul 1919, a fost creată Organizația Internațională a Muncii. În anul 1976, a fost creat primul computer persoanl Apple. În anul 1992, PNL se retrage din Convenția Democratică.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox:  Sfântul ierarh Calinic de la Cernica;

Greco-catolic: Sf. Ep. Antipa al Pergamului;

Romano-catolic: Ss. Stanislau;

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 23 și 24 grade Celsiul, iar cele minime, între 11 și 12 grade Celsius. Senin.

SOARELE răsare la ora 6.43 si apune la ora 20.10.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.57; Franc elvetian: 5.06; Lira sterlina: 5.80;

MAXIMA ZILEI: Munceste din greu, fii amabil si se vor intampla lucruri uimitoare (Conan O´Brien)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Folosiți căni de cafea refolosibile în loc să folosiți căni de cafea de unică folosință când luați cafea to go. (4)

O CARTE PE ZI:  • Călătorii în lumea de dincolo, de Ioan Petru Culianu:

„O istorie culturală fascinantă și cvasi-enciclopedică a lumii de dincolo, din paleolitic până în prezent. Cititorul va afla un ghid neprețuit spre sălașurile nenumărate ale lumii de dincolo, așa cum se lasă ele văzute prin porțile visului și ale morții, ale experienței mistice și șamanice, ale filozofiei și ficțiunii…” (Carol Zaleski) (Ed. Polirom; trad. Gabriela Oișteanu, Andrei Oișteanu)

GlasulMM
GlasulMM