AGENDA ZILEI: 13 martie 2024

Au trecut: 72 zile / Au mai ramas: 293 zile

ZIUA DE 13 MARTIE ÎN ISTORIE:

În anul 1781, astronomul engelz William Herschel a descoperit planeta Uranus. În anul 1900, în Franța, ziua de muncă pentru femei și copii este limitată prin lege la 11 ore. În anul 1934, în studiourile Walt Disney, s-a născut celebrul personaj de desen animat, Donald. În anul 1977, se difuzează, în România, primul episoad din serialul Toate pânzele sus! În anul 2013, este ales al 266-lea Suveran Pontif, care și-a luat numele de Papa Francisc.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Aducerea moaștelor Sfântului Nichifor, patriarhul Constantinopolului;

Greco-catolic:  Aducerea moaștelor Sfântului Nichifor, patriarhul Constantinopolului;

Romano-catolic: Sf. Sabin, m.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 9 și 10 grade Celsiul, iar cele minime, între 3 și 4 grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 6.41 si apune la ora 18.28.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.54; Franc elvetian: 5.18; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Omul care nu poseda o viata interioara este sclavul a tot ce il inconjoara. (Henri Frederic Amiel258)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Adunați coji și resturi de legume / fructe, flori și plante vechi, cutii pentru ouă, hârtie și frunze, astfel încât bunătatea să poată fi returnată în grădina dvs. sub forma de compost (11).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „O vară italiană” (de Rebecca Serle)

Romanul Rebeccăi Serle e candidat serios la bestseller internațional și, probabil, la o ecranizare. O iubire care traversează imposibilul, peisaje de vis și o poveste înduioșătoare – sunt ingredientele pentru un mare succes de public.

Cartea prezintă două femei, mamă și fiică, unite într-o relație emoționantă de dragoste filială. Ele plănuiesc o vacanță de neuitat pe coasta Amalfi din Italia, dar când una dintre ele moare, cealaltă are de ales între a se îngropa în durere sau a pleca în călătoria care a fost visul amândurora. Autoarea creează un moment de magie, o șansă divină prin care cele două femei au ocazia de a se reîntâlni pe plajele din Positano și a trăi împreună tot ce au pierdut. O șansă de a sfida convențiile, singurătatea, destinul, moartea. (https://rasfoiala.com/2022/06/24/top-carti-de-vacanta-10-romane-de-citit-in-vara-lui-2022/)

GlasulMM
GlasulMM