AGENDA ZILEI: 14 ianuarie 2024

Au trecut: 14 zile / Au mai ramas: 351 zile

ZIUA DE 13 IANUARIE ÎN ISTORIE: În anul 1539, Spania anexează Cuba. În anul 1858, Napoleon al III-lea scapă de o tentativă de asasinat. În anul 1954, Marilyn Monroe se căsătorește cu fostul star de baseball Joe DiMaggio. Biserica Catolică l-a excomunicat pe DiMaggio, divorțat, pentru bigamie. În anul 1973, Concertul lui Elvis Presley din Hawaii este transmis în direct prin satelit și stabilește recordul ca cea mai urmărită emisiune de către un artist individual din istoria televiziunii americane.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfanta Nina; Sfintii Parinti ucisi in Sinai si Rait; Odovania Praznicului Botezului Domnului.

Greco-catolic: (Vindecarea celor zece leproși). Sf. cuv. m. uciși în Sinai și în Rait;

Romano-catolic: DUMINICA a 2-a de peste an Ss. Felix de Nola, pr. m.; Ioan-Anton Farina, ep.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între -3 și -4 grade Celsiul, iar cele minime, între -4 și -5  grade Celsius. Posibil ninsori.

SOARELE răsare la ora 08.10 si apune la ora 16.58.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.53; Franc elvetian: 5.32; Lira sterlina: 5.77;

MAXIMA ZILEI: Daca nu poti sa zbori, alearga. Daca nu poti sa alergi, mergi. Daca nu poti sa mergi, taraste-te. Insa, indiferent ce faci, mergi inainte (Martin Luther King Jr.193)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Izolați-vă casa pentru a păstra căldura și a reduce consumul de energie. Energia irosită înseamnă și bani risipiți și nimănui nu îi place asta! (16)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Oameni normali” (de SLLY rooney)

O carte de dragoste despre maturizare, vulnerabilitate și începuturile vieții de adult, „Oameni normali” urmărește relația complicată dintre Marianne și Connell din perioada anilor de liceu până în facultate. Fiecare dintre cei doi are propriii demoni și tot ce își doresc e un sens spre normalitate. Talentata scriitoare irlandeză, care a mai fost numită și Salinger a generației Snapchat, Sally Rooney, a reușit să construiască o carte complexă, sinceră și pe alocuri dură, o istorie unei relații cu toate suișurile și coborâșurile sale – povestea a doi tineri cât se poate de diferiți care vor să-și găsească locul în societate. (https://carturesti.ro/blog/carti-de-citit-in-vacanta/)

GlasulMM
GlasulMM