AGENDA ZILEI: 17 martie 2024

Au trecut: 76 zile / Au mai ramas: 289 zile

ZIUA DE 17 MARTIE ÎN ISTORIE:

În anul 1866, se inaugurează Banca Națională a României (primul președinte: Ioan Ghica). În anul 1948, a fost semnat, la Bruxelles, actul de naștere a Uniunii Europene Occidentale, de către Bilgia, Franța, Luxemburg, Olanda și Marea Britanie. În anul 1959, Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului, se autoexilează în India.

ÎNTR-O ZI DE 17 MARTIE S-AU NĂSCUT: Alecu Russo, poet, prozator; Urmuz, scriitor; Sydne Rome, actriță americană;

ANIVERSARE:  Irlandezii sărbătoresc Ziua Sf. Patrick.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfântul Alexie;

Greco-catolic: Sf. Cuv. Alexie, Omul lui Dumnezeu;

Romano-catolic: Sf. Patriciu, ep.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 8 și 9 grade Celsiul, iar cele minime, între 1 și 2 grade Celsius. Plouă.

SOARELE răsare la ora 6.33 si apune la ora 18.34.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.54; Franc elvetian: 5.17; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Asuma-ti riscul! Viata intreaga este un risc. Cel ce merge cel mai departe este, in general, cel care e dispus sa faca si sa indrazneasca. (Dale Carnegie266)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Conservați energie oprind sau deconectând dispozitivele electronice atunci când nu le folosiți. Opriți aparatele electronice precum televizorul și monitorul computerului și deconectați aparatele de bucătărie care sunt folosite doar din când în când. (14)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Frida Kahlo și culorile dragostei” (de Caroline Bernard)

Una dintre figurile iconice ale artei și feminității în secolul 20, Frida Kahlo a aprins imaginația a numeroși scriitori și cineaști care i-au zugrăvit povestea din nenumărate perspective. Aceasta este povestea femeii și artistei Frida Kahlo scrisă de femeia și scriitoarea Caroline Bernard. O privire profundă și romanțată în biografia unei figuri legendare care a inspirat femeilor din toată lumea curaj, independență și conștiința forței lăuntrice de neînvins.

(https://rasfoiala.com/2022/06/24/top-carti-de-vacanta-10-romane-de-citit-in-vara-lui-2022/)

GlasulMM
GlasulMM