AGENDA ZILEI: 18 ianuarie 2024

Au trecut: 18 zile / Au mai ramas: 348 zile

ZIUA DE 18 IANUARIE ÎN ISTORIE: În anul 1941,  în teritoriul Transilvaniei de Nord-Est, ocupat de Ungaria, în urma Dictatului de la Viena, s-a dispus, printr-o ordonanță, ca în toate actele de stare civilă numele românești să fie scrise cu grafie maghiară. În anul 1990, Decret–Lege CFSN, nr. 30, privind trecerea în proprietatea statului a patrimoniului fostului PCR. În anul 1999, A cincea mineriadă – Peste 10.000 de mineri încep un marș spre București  pentru a obține mărirea salariilor și renunțarea la programul de închidere a minelor nerentabile.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfintii Atanasie si Chiril

Greco-catolic: Sf. Atanasie și Chiril ai Alexandriei. Începe Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

Romano-catolic: Sf. Prisca, m.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 7 și 8 grade Celsiul, iar cele minime, între 4 și 5  grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 08.07 si apune la ora 17.07.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.57; Franc elvetian: 5.30; Lira sterlina: 5.80;

MAXIMA ZILEI: Daca nu ai un plan al tau, altii te vor include in planurile lor. (Anthony Robbins196)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Conservați apă, oprind robinetul când vă spălați pe dinți, făcând dușuri rapide, economisind apă încălzită etc. (20)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Scurtă istorie a șapte crime” (de Marlon James)

„Scurtă istorie a șapte crime” e o carte căreia trebuie să-i acorzi timp, răbdare, dar care te va răsplăti cu umor, cu o perspectivă foarte diferită asupra lumii și a societății, cu personaje care îți vor rămâne mult timp în minte, atât ele, cât și replicile lor. Totul începe în Jamaica în 1976 cu o tentativă eșuată de a-l asasina pe Bob Marley. Dar cartea nu e despre celebrul cântăreț reggae. E despre instabilitate politică, droguri, violență, despre oameni simpli pe care-i paște pericolul la fiecare pas. O poveste care se întinde pe durata a 30 de ani, a cărei acțiune complexă te va uimi și stârni la fiecare pas și ale cărei personaje memorabile – asasini, lorzi ai drogurilor, politicieni, agenți CIA și nu numai – te vor fascina. (https://carturesti.ro/blog/carti-de-citit-in-vacanta/)

GlasulMM
GlasulMM