SIGHET. Expoziție de excepție la Centrul Cultural Pastoral

Centrul Cultural Pastoral ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” Sighetu Marmației găzduiește în aceste zile o expoziție de excepție cu icoane pe sticlă create de maestrul Ioan Borlean.

Revista ”The Gift”, din 2000, din Statele Unite ale Americii, s-a alăturat aprecierii universale pentru talentul maramureșeanului Ioan Borlean. Într-un articol semnat de Mati Bradley, acesta a subliniat măiestria artistului în pictarea sfinților și a simbolurilor religioase specifice regiunii nord-estice a României, tradiții cultivate încă din secolul al XVIII-lea. Bradley a evidențiat, de asemenea, contribuția semnificativă a satului natal al artistului, Vadu Izei, care atrage tot mai mulți turiști din Europa datorită frumuseții naturale și prezenței numeroșilor artiști și meșteri populari.

Centrul Cultural Pastoral ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” oferă publicului acces gratuit la expoziția lui Ioan Borlean. În plus, centrul dispune de un muzeu ce adăpostește cărți bisericești vechi și o colecție impresionantă de icoane, alături de alte șapte expoziții temporare. O vitrină tematică special dedicată Zilei Mondiale a Filosofiei completează oferta culturală diversificată.

Orarul de vizitare este generos, de luni până vineri, între orele 8 și 16.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica