AGENDA ZILEI: 2 iulie 2024

Au trecut: 183 zile / Au mai rămas: 182 zile

ZIUA DE 2 IULIE ÎN ISTORIE: În anul 1853, Armata rusă trece Prutul și ocupă Țările Române. În anul 1888, Ion Luca Caragiale este numit director al Teatrului Național București. În 1951, La Babice, Cehoslovacia, o ședință a Comitetului Național Comunist local este atacată de patru oameni înarmați, trei membri ai comitetului fiind uciși. Actul este prilejul proceselor-spectacol de la Jihlava, care sunt îndreptate în primul rând împotriva influenței bisericii asupra populației rurale și în care unsprezece persoane sunt condamnate la moarte și 111 la închisoare pe termen lung.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfântul voievod Ștefan cel Mare.

Greco-catolic: Așezarea veșmântului Maicii Domnului în Vlaherne.

Romano-catolic: Sf. Bernardin Realino, pr.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 20-21 grade Celsiul, iar cele minime, între 14-15 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 05.31 și apune la ora 21.26.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.62; Franc elvețian: 5.13; Lira sterlină: 5.86;

MAXIMA ZILEI: Pentru cei mai multi dintre noi, marele pericol nu este ca tintim prea sus si nu reusim, ci ca tintim prea jos si reusim. (Michelangelo)

O CARTE PE ZI: De la idee la bani de Napoleon Hill

De la idee la bani este cea mai cunoscută scriere a lui Napoleon Hill şi, totodată, una dintre cele mai vândute cărţi din toate timpurile. Expunând, în esenţă, 13 paşi spre îmbogăţire, autorul mizează, în primul rând, pe cultivarea unei conştiinţe a banilor, a unei întregi filosofii despre succes şi prosperitate.

 

GlasulMM
GlasulMM