AGENDA ZILEI: 2 iunie 2024

Au trecut: 153 zile / Au mai rămas: 216 zile

ZIUA DE 2 IUNIE ÎN ISTORIE: În anul 1881, Guvernul SUA recunoaște independența de stat a României. În anul 1896, Marconi primește patentul pentru noua sa invenție: radioul. În anul 1897,  Mark Twain,  răspunde zvonurilor privind moartea sa, spunând în „New York Journal”: „Știrea despre moartea mea a fost o exagerare„. În anul 1952, începe guvernarea lui Gheorghe Gheorghiu Dej. În anul 1953, Ceremonia de încoronare a reginei Elisabeta a II-a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, la Westminster.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava.  Greco-catolic: FERICIȚII EPISCOPI MARTIRI GRECO-CATOLICI ROMÂNI; Romano-catolic: Ss. Marcelin şi Petru, m .

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 20-21 grade Celsiul, iar cele minime, între 12-13 grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 05.30 și apune la ora 21.17.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.58; Franc elvețian: 5.06; Lira sterlină: 5.83;

MAXIMA ZILEI: Indiferent ce crezi, ca poti sau ca nu poti, in ori ce caz ai dreptate. (Henry Ford) (53)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Cumpărați local cât puteți pentru a vă sprijini fermierii și întreprinderile locale. Cumpărăturile la nivel local vă vor ajuta să vă reduceți amprenta de carbon și, de multe ori, locurile precum piețele fermierilor au ambalaje mici sau deloc.

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm Martin Scorsese. O călătorie – Mary Pat Kelly

Impactul pe care Martin Scorsese l-a avut asupra cinematografiei a schimbat modul în care înțelegem azi filmul. Încă din 1970, a aruncat în aer convențiile cinematografice și și-a impus propriul stil, abordând, într-un mod riscant, dar cu totul strălucit, poveștile în care credea cu adevărat. Câștigător al unora dintre cele mai prestigioase premii cinematografice, Scorsese este o legendă vie. În volumul Martin Scorsese: O călătorie, autoarea Mary Pat Kelly le ia interviuri atât lui Scorsese, cât și celor alături de care a realizat capodopere precum Șoferul de taxiTaurul furiosRegele comedieiBăieți buni sau pelicula Killers of the Flower Moon, 2023.

 

 

 

 

GlasulMM
GlasulMM