AGENDA ZILEI: 21 martie 2024

Au trecut: 80 zile / Au mai ramas: 285 zile

ZIUA DE 21 MARTIE ÎN ISTORIE: În anul 1857, are loc un cutremur la Tokyo, în urma căruia mor 100.000 de oameni. În anul 1944, Brăteanu și Maniu îi cer lui Antonescu ieșirea Regatului României din război. În anul 1980, președintele Carter anunță că Stateel Unite vor boicota Jocurile Olimpice de la Moscova. În anul 2006, se înființează rețeau de socializare Twitter.

ANIVERSARE:  Ziua Internațională a copiilor străzii; Ziua Internațională pentru Eliminarea Discriminării Rasiale; Ziua Internațională a Poeziei; Ziua Mondială a Sindromului Down; Ziua Mondială a Păpușarilor; Ziua Internațională a Pădurilor;

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox:  Sfântul ierarh Iacob Mărturisitorul; Greco-catolic:  Sf. Cuv. Iacob Mărturisitorul; Romano-catolic: Sf. Nicolae de Flue;

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 11 și 12 grade Celsiul, iar cele minime, între 2 și1 grade Celsius. Senin.

SOARELE răsare la ora 6.25 si apune la ora 18.40.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.58; Franc elvetian: 5.15; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Uitam ca suntem niste particule de praf aruncate prin Univers si ca drumul spre frumos tot in groapa sfarseste. In tot acest mister care se numeste viata, avem o singura certitudine: sufletul. Este singurul pe care merita sa te bazezi. (Chris Simion)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Folosirea becurilor eficiente din punct de vedere energetic este un alt mod de a fi ecologic acasă. Funcționează la fel, dar consumă mai puțină energie. (17)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul “Secretul fotografei franceze”, de Natasha Lester

“Secretul fotografei franceze” este o carte menita sa te inspire si sa iti arate cat de puternice sunt, in realitate, femeile. “Cand cariera sa de fotomodel celebru este brusc intrerupta de inceperea celui de-al Doilea Razboi Mondial, Jessica May devine ziarista si fotograf pentru Vogue si pleaca in Europa sa scrie despre conflagratie. Tanara isi gaseste salvarea in compania celor trei prieteni ai sai: jurnalista Martha Gellhorn, care o incurajeaza sa incalce toate regulile, parasutistul Dan Hallworth, care o ajuta sa scrie povesti cu adevarat importante, si Victorine, o fetita care a crescut intr-un spital de campanie.” Am admirat-o pe Jessica May in fiecare ipostaza si am simtit cum prind, la randul meu, mai mult curaj sa lupt pentru ceea ce imi doresc.

(https://www.andreearaicu.ro/dezvoltare-personala/cele-mai-bune-carti-pe-care-le-am-citit-in-2023/)

GlasulMM
GlasulMM