AGENDA ZILEI: 21 octombrie 2023

Au trecut: 295 zile / Au mai rămas: 71 zile

ZIUA DE 21 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE: În anul 1871, s-a constituit Societatea Filarmonică din Timisoara. În anul 1879, Edison a demonstrat cu succes obtinerea primului bec electric durabil si practic din punct de vedere comercial, la laboratorul lui din Menlo Park. În anul 1940, începe „Proiectul Manhattan” având ca obiectiv bomba atomică americană. În anul 1999, a apărut, la Bucuresti,  primul număr al revistei Playboy.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfintii Mărturisitori Ardeleni. Greco-catolic: Sf. cuv. Ilarion cel Mare. Romano-catolic: Ss. Ursula şi îns., m.; Celina; Ilarion, abate.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 23-24 grade Celsiul, iar cele minime, între 15-16 grade Celsius. Partial noros.

SOARELE răsare la ora 07.52 si apune la ora 18.27.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.71; Franc elvetian: 5.24; Lira sterlină: 5.70;

MAXIMA ZILEI: Să pari slab atunci când esti puternic si puternic atunci când esti slab. (Sun Tzu)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Donati obiecte de care nu mai aveti nevoie în loc să le aruncati. Atâta timp cât sunt  încă într-o formă decentă, este posibil să îl puteti dona sau vinde pentru a-i extinde ciclul de viată. (25)

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul De veghe în lanul de secară  (de  J. D. Salinger).

De veghe în lanul de secară – J. D. Salinger, o carte cult despre adolescentă si maturizare, sex si alcool, devenită un simbol al revoltei adolescentilor ce anticipa marea emancipare sexuală din a doua parte a secolului trecut

GlasulMM
GlasulMM