AGENDA ZILEI: 24 aprilie 2024

Au trecut: 114 zile / Au mai ramas: 251 zile

ZIUA DE 24 APRILIE ÎN ISTORIE:  În anul 1898, SUA invadează Cuba. În anul 1915, începe genocidul armean, în care 2 milioane de armeni sunt uciși de otomani. În anul 1970, este lansat primul satelit chinez. În anul 2001, s-a desfășurat Gala Hagi, care a marcat retragerea din activitate a fotbalistului Gică Hagi.

ANIVERSĂRI: Ziua Mondială a protecției animalelor de laborator; Armenia – Ziua victimelor genocidului religios din anul 1915; Ziua mondială a Solidarității Tineretului.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfinții ierarhi mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Iosif din Maramureș; Greco-catolic: Sf. Muc. Sava Stratilat; Romano-catolic: Ss. Fidel din Sigmaringen;

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 12 și 13 grade Celsiul, iar cele minime, între 6 și 7 grade Celsius. Noros.

SOARELE răsare la ora 6.19 si apune la ora 20.29.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.66; Franc elvetian: 5.11; Lira sterlina: 5.76;

MAXIMA ZILEI: Oriunde te indrepti, indiferent de vreme, adu cu tine intotdeuna stralucirea propriului tau soare. (Anthony J. D’Angelo) (25)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Folosirea becurilor eficiente din punct de vedere energetic este un alt mod de a fi ecologic acasă. Funcționează la fel, dar consumă mai puțină energie.(17)

O CARTE PE ZI:  Când corpul spune nu. Costul stresului ascuns- Gabor Maté

După câteva decenii de carieră medicală de excepție, în care a urmărit legătura dintre stres și boală, Gabor Maté a strâns laolaltă poveștile pacienților săi, le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice și a dezvăluit consecințele imediate, deseori ignorate, ale stresului de zi cu zi.

Cartea sa este un semnal de alarmă și o pledoarie pentru medicina biopsihosocială, una dintre cele mai bune căi prin care ne putem elibera de această cumplită afecțiune a epocii noastre. (mamadebebelin.com)

GlasulMM
GlasulMM