REZULTATE. Șahiștii de la Academia Maramureș, medaliați la Campionatul Național

Ultima zi a Campionatului Național de Șah pentru Copii și Juniori a mai adus două medalii pentru copiii legitimați la Academia de Șah Maramureș. Rareș Foral și Sara Șunea au reușit să ia medalie la proba de blitz: Rareș – bronz la categoria băieților de 8 ani, iar Sara – medalia de argint la categoria de fetelor sub 12 ani.

”O nouă medalie pentru Sara (dublă legitimare cu LPS Satu Mare), care a terminat concursul cu 7,5 puncte. Nu i-a lipsit mult să cucerească medalia de aur, dar la sfârșit a fost nevoită să se mulțumească cu cea de argint, în acest fel trecându-și în palmares toate cele trei culori la acest campionat. După ce la rapid a fost aproape de o medalie, Rareș a fost necruțător de această dată până în ultima rundă, obținând astfel o valoroasă medalie de bronz, cu 7 puncte din 9 posibile”, informează Academia de Șah Maramureș.

Tot la U8, după 6 runde, Viktor Szabó era pe locurile 2-5 cu 5 puncte. Rundele 7-8 i-au venit, însă din nou de hac, terminând cu 6 puncte din 9, ceea ce i-a adus locul 9. La U10,  Alex Pașca a avut un start mai puțin reușit, dar s-a remontant extraordinar și a reușit 4 puncte în ultimele 5 runde, terminând concursul cu 6 puncte, locul 14 din 83 participanți. Cătălin Șuteu a adunat 5 p, cu 3 victorii împotriva unor jucători mai bine cotați, poate considera acest turneu o posibilitate bună de a acumula experiență valoroasă, care o va fructifica pe viitor. Răzvan Bercu și-a dorit mai mult de la acest turneu, dar oboseala și-a spus cuvântul la final. La U14, ca în cazul lui Răzvan, Andrei Năsui a resimțit oboseala meciurilor mai grele din zilele precedente, dar s-a bucurat să muncească până la capăt. Andrei Muțiu a început turneul cu două rezultate de palmares, remiză cu favoritul 7 și victorie la nr. 5 de concurs. După aceea, a urmat un traseu dificil, la sfârșitul căruia a reușit să acumuleze încă două victorii.

”Și pe lângă toate aceste rezultate, cel mai mare câștig pe care îl resimțim e spiritul de echipă, fair-play-ul, voia bună care a fost in ultimele 11 zile în cadrul echipei. Am făcut primii pași împreună și ne dorim să facem mulți alții. Copiii s-au încurajat exemplar și au luptat până la sfârșit”, transmite Academia de Șah Maramureș.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica