AGENDA ZILEI: 24 martie 2024

Au trecut: 83 zile / Au mai ramas: 282 zile

ZIUA DE 24 MARTIE ÎN ISTORIE: În anul 1882, Robert Koch, medic german, descoperă bacteria responsabilă pentru tuberculoză. În anul 1973, trupa Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon. În anul 1990, a luat ființă Serviciul Român de Informații. În anul 2020, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021 din cauza pandemiei.

ANIVERSARE:  Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul cuvios Zaharia; Greco-catolic:  Sf. Cuv. Zaharia; Romano-catolic: Ss. Ecaterina a Suediei, călug; Oscar Romero, ep:

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 8 și 9 grade Celsiul, iar cele minime, între 1 și 2 grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 6.19 si apune la ora 18.44.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.58; Franc elvetian: 5.15; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Niciodata nu trebuie sa plangi si sa te descurajezi, totdeauna trebuie sa canti si sa tii fruntea sus (E. Zola275)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Folosiți energie regenerabilă, cum ar fi energie din panourile solare, pentru a vă crea propria energie și electricitate. Gândiți-vă mai departe, cum ar fi ca panourile solare de pe acoperiș să vă alimentezi casa (18).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul Calendarul unei vechi iubiri, de Andreï Makine: „Romanul Calendarul unei vechi iubiri spune povestea lui Valdas Bataev, care se vede obligat să înfrunte, încă de tânăr, evenimentele tragice ale epocii sale – secolul XX, un secol de furie şi sânge. Dar în mijlocul furtunii, Valdas reuşeşte să se sustragă cruzimii lumii: o iubire clandestină într-o paranteză fericită, între calendarul pe stil vechi al Rusiei ţariste şi noua cronologie impusă de „constructorii unui viitor luminos”. (Ed. Polirom; trad. Alexandra Cozmolici)

GlasulMM
GlasulMM